Ohje helppoon Keeppiin

Helppo Keeppi syntyy suorakaiteen muotoisesta kappaleesta, jonka lyhyt reuna yhdistetään lopuksi pitkän sivun toiseen reunaan.

Voit neuloa kappaleen kokonaan sileää neuletta, aina oikeaa tai haluamallasi kuviolla.

Keeppi neulotaan poikittain. Mittaa kappaleen leveys olkapäältä alaspäin sen mukaan mihin asti haluat keepin ulottuvan. Kappaleen pituudeksi sen verran, että se ylettää ylävartalon ympäri kun käsivarret ovat mukana mitassa. Valmiiseen työhön voit tehdä pääntielle laskoksia, jos rinnan kohta tarvitsee tilaa niin että pääntie jää liian suureksi.

keeppiohje1keeppiohje2

Valmiin suorakaiteen lyhyt reuna yhdistetään pidempään sivuun kuvan ohjeen mukaisesti. Käytä yhdistämiseen esim. vuoropistoja, joilla saat saumasta ohuen ja huomaamattoman. Aloita kohdasta 2 ja jatka lyhyen sivun loppuun.

Voit myös tehdä kappaleen alkuun pätkän resoria, joka näkyy raitana olkapäällä valmiissa työssä.

keeppiohje5

Kuvan harmaa keeppi on aika jämäkkää lankaa ja siihen voisi hyvin tehdä muutaman laskoksen pääntielle. Pehmeämmästä langasta pääntie laskeutuu nätisti runsaampanakin.

Jos rullalle kiertyvä neuleen reuna häiritsee, voit vaikka virkata reunan ympäri kauniin pitsin ja neule pysyy suorempana. Kipristyvä, elävä reuna on hauska ihan sellaisenaankin. Muutama silmukka joustinneuletta, tai aina oikeaa reunassa voi myös auttaa pitämään reunan suorempana. Käytä mielikuvitusta ja kokeile!

keeppiohje7

Peilistä näkyy suoraksi jäävä kulma. Keeppiä voi pyöritellä päällä miten päin vaan, käännä kulma eteen tai suoraan taakse, tai vaikka sivulle käsivarren päälle.

Huomaa myös, että valmiiksi raidoittuvan langan kuviot kulkevat keepissä pystysuoraan, koska neulontasuunta on poikittain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close